Önkéntesség

2015-ben létrehoztunk egy új YFU-s díjat, az ún. "YFU Stars" kitüntetést. Minden év decemberében ajándékozzuk oda a csillagot olyan önkénteseinknek, akik az elmúlt évek során folyamatosan segítették és támogatták munkánkat. Köszönjük nekik a sok-sok időt és energiát!

2019
Hegedüs GabóFiam Tamás

Gabó régi-új YFU-s, 2018.szeptemberétől újra a csapatot erősíti, pénzügyi és adminisztrációs feladatkörben. Ő az iroda lelke, nagyon sokrétű tapasztalattal rendelkezik a diákcsere program kapcsán. Mindig mosolyog, munkáját teljes odaadással és lelkiismerettel végzi.

 

 

Tamás YFU alumni tag, 2002/2003-ban volt cserediák Svédországban. Azóta két csodaszép fiú édesapja és a YFU „mesterszakácsa”. Nélküle éhen maradnánk a Főzőnapokon, hisz mindig Ő felel, hogy a bográcsban valami rotyogjon.

 

 

2018
NAgy enikő♦ takács istván és családja

Nagy Enikő a YFU sztár egyik díjazottja 2018-ban, aki 8 évvel ezelőtt került kapcsolatba a YFU-val, mint küldő szülő. A család számára olyan meghatározó élmény volt lányuk, Zsuzsi csereéve, hogy mindenképp szerették volna ezt másokkal is megosztani. Mára Enikő kétszeres fogadóanyuka, aki elmúlt években rengeteg cserediákot, küldő-, és fogadószülőt támogatott tapasztalatai alapján hasznos tanácsokkal, valamint minden lehetőséget megragadva viszi hírét szervezetünknek. Segítségét, kitartását és lelkesedését szeretnénk ezúton ezzel a díjjal is megköszönni.

 

Takács István fia, Egon 2016/17-ben volt cserediák Németországban, ez idő alatt a Takács család is megosztotta otthonát egy hozzánk Japánból érkező diákkal. István és családja azóta se felejtette el a YFU-t, nagy köszönettel tartozunk neki, hiszen rengeteg programon részt vettek, segítségére mindig számíthattunk különböző szülői értekezletek és felkészítések során, hogy tapasztalataikkal és tanácsaikkal segítsék a jövő küldő- és fogadócsaládjait.

 

2017

MÉSZÁROS LÁSZLÓNÉ

Mészáros Lászlóné Ica a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója a 2017-es évben a YFU sztár egyik díjazottja. Az igazgató asszony hosszú évek óta lelkesen támogatja egyesületünket szaktudásával, minden évben hőn várja diákjainkat, akik kivétel nélkül rengeteget köszönhetnek az intézménynek. Hálásan köszönjük nyitottságát és ezzel a díjjal szeretnénk elismerni elhívatottságát.

 

 

2016

MAKOVEC PÁL ♦ Dr. BODNÁRNÉ TÓTH ILONA ♦ HARMECZ CSALÁD

Makovecz Pál a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója a 2017-es évben a YFU sztár egyik díjazottja. Az igazgató úr hosszú évek óta támogatja egyesületünket szaktudásával, lelkesedésével, és szívesen fogadja diákjainkat iskolájában. Hálásan köszönjük nyitottságát és ezzel a díjjal szeretnénk elismerni elhívatottságát.


Dr. Bodnárné Tóth Ilona, vagy ahogy mindenki szólítja: Tóth Ila családjának kapcsolata a YFU-val 25 évvel ezelőtt, mondhatni még a ’hőskorban’ kezdődött, amikor elsők között váltak YFU-s fogadócsaláddá. Amikor a fiai elérték a cserediák-kort, egy-egy évet töltöttek az USA-ban: Zalán 1994/1995-ben, Viktor 1999/2000-ben. Az elkövetkező években számos cserediákot fogadtak otthonukban, akik igazi családtaggá váltak, és még évek múltán is hazajártak Debrecenbe.Ila az egyik legrégebbi és legaktívabb felnőtt önkéntesünk, ajánlására már sok család vágott bele a YFU-s programba, mind küldő, mind fogadó oldalon. Legyen szó akár családlátogatásról, akár beszélgetős programról, mindig számíthatunk a segítségére és lelkesedésére.

A Hamecz család

szintén jelentős YFU-s múltra tekint vissza, azok közé tartoznak, akik a legtöbb külföldi diákot fogadták. Volt, amikor három egymást követő évben is vállalták, hogy otthont biztosítanak egy-egy fiatal számára. Ezek után nem volt kérdés, hogy a fiuk, Soma is cserediák lesz, ő a 2010/2011-es tanévet töltötte Norvégiában. Julika segítségével a diákok kiválóan megtanultak magyarul, és még a máshol problémásnak minősített gyerekek is teljesen megszelídültek szerető gondoskodása nyomán.

 

 

2015

Kopasz Ágnes ♦ Kis Viktor (Kivi)

Ági és családja 2013/14-es tanévben döntött úgy, hogy csereévre küldik Ádám fiukat Németországba, és ugyanakkor fogadtak is egy német lányt. Ági azóta az egyik leglelkesebb és legtevékenyebb önkéntesünk a szegedi régióban. Helyi összejöveteleket szervez, információs napot és iskolalátogatásokat tart, és a Szegedre kerülő beutazó diákjainkat is támogatja.

Kivi 2009/10-ben Norvégiában töltötte csereévét. Az azóta eltelt években az önkénteskedés minden formáját kipróbálta már a YFU-nál, és mára az egyik legtapasztaltabb önkéntessé vált: táboroztatott kiés beutazó diákokat, iskolalátogatási körutakon vett részt és angyalka is volt. Egy éves gyakornoksága alatt a norvég YFU irodájában is kipróbálhatta magát. Ezeken kívül a 2014-es YES szervezésében és lebonyolításában is kulcs fontosságú szerepet töltött be.